Alapásás

Földmunka alap kiemelés

Mindennél fontosabb az alap. Lehet szó házépítésről, ciszterna készítésről, medence ásásáról, kerítés építésről. Az alap mindennek a lelke, hiszen az alapot a későbbiek során javítani már nem tudjuk. Ezért is nagyon fontos, hogy csak kiváló, nagy tapasztalattal szaktudással rendelkező szakemberre bízzuk rá az alapásás feladatait.

Az alapásást egy precíz és pontos felmérés, tervezés előzi meg. Kimérjük, kijelöljük a területet, felszórjuk, hogy a megrendelőnek is egyértelműen kirajzolódjon, hogy mekkora föld lesz kiemelve. Amennyiben ez az egyeztetés megtörtént, csak utána szabad nekilátni a munkálatoknak későbbiekben ezen változtatni már nem tudunk, és rengeteg kellemetlenséget okozhat egy rosszul végzett helyszíni szemle.

Hívjon bizalommal: +36-20-260-4334

Alapásás árak 

Az árak meghatározásánál több tényezőt kell figyelembe venni

  • .mekkora alapot ásunk (hány m2 területről van szó)
  • mekkora hely van az adott ásásra, mennyire tud a munkagép közlekedni a munkaterületen (harmonikus, növényzettel beültetett kertbe kért munkát kisebb munkagéppel végezzük, hogy a már meglévő növények a legkevésbé sérüljön)
  • talaj szerkezete (köves, homokos talaj)
  • terület milyensége (sík vagy hegyoldalban kell a munkát elvégezni)
  • bejutási lehetőség mennyire megoldható (magasságbeli, vagy szélességbeli korlátozás van e)
  • milyen mélyre kell ásni
  • hova kell deponálni a kitermelt földet

Földmunka géppel

Munkagépek segítségével tudunk ház alapot ásni, melyhez nagyobb teljesítményű gépeinket használjuk. A kitermelt földet igény szerint lerakóba szállítjuk, vagy külön a munkaterületen kijelölt helyre deponáljuk. Kerítésalap, sávalap ásás sem jelent problémát, itt szintén csak a munkakép, pontosabban a kanál nagyságát kell meghatározni. Vezetékek fektetése is egyszerűbb, ha előtte munkagép segítségével van kiemelve a föld, hiszen egy vízvezetéket a fagyhatár alá, minimum 80cm re kell lehelyezni. Ciszterna, medence alap szintén ház alaphoz hasonlóan könnyen kiemelhető.

Földmunka kézzel

Kevésbé hatékony a gépi erővel szemben. Nagyon speciális esetben szokták csupán alkalmazni. Ha egyáltalán semmilyen munkagéppel nem tudjuk megközelíteni az adott területet.

Alapásás munkadíj

Fő szempontunk az alapásás során a precíz pontos munkavégzés, a megrendelő kívánságainak figyelembevételével. Ingyenes helyszíni szemle során felvázoljuk a megoldási lehetőségeket és pár napon belül írásos árajánlatot küldünk.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.