Alpin favágás

Az alpin favágás, alpin technika vagy más néven kötél technika mára már egy mindenki által közismert fogalom lett. A fáknak természetes környezetükben kevésbé van szükségük növekedésük során az emberi beavatkozásra, favágásra, metszésre. Azonban az épített, különösen a városi környezetben már más a helyzet. A kevésbé optimális környezeti viszonyok miatt gyakoribbak a fák természetellenes növekedéséből adódó veszélyek és esztétikai problémák, de fokozott a fákat veszélyeztető külső hatások, sérülések kockázata is.

Favágás alpin technikával

Házak mellett, szűk helyeken, kerítés közelében lévő, veszélyt jelentő magas fákat nem lehet hagyományosan döntési technikával kivágni. Szaktudással rendelkező ipari-alpinista könnyen tud segíteni a problémán. Általában fán alulról felfelé haladva eltávolítja a fa ágait, majd fentről lefelé haladva ledarabolja a fa törzsét. Az ágak földre történő lejuttatása is kétféle módon valósítható meg. Egyrészt hagyományosan, egyszerűen kihasználva a gravitáció ledobva azokat. Hatalmas gyakorlatot igényel, ez a módszer.  Vagy pedig kötél segítségével , mindegyik ágat külön megkötve lassan leereszteni a földre. 

Hívjon bizalommal: +36-20-260-4334

Írjon nekünk: info@agdaralas.hu

Alpin favágás árak

Árak meghatározásánál mindig egy helyszíni szemle szükséges. Hiszen a szakember csak akkor látja, hogy milyen könnyen mászható a fa. Mekkora terület található a növény tövében, hiszen a levágott ágakat oda kell majd lejuttatni. Alpin technikával dolgozó szakembernek a fa egészségi állapota is meghatározó a mászás biztonsága miatt. Így a favágás, fakivágás árak meghatározását több tényező is befolyásolja, pontos összeget ezek ismeretében lehet csak adni. Cégünknél nincsenek rejtett költségek, helyszíni szemle alkalmával fix összegben meg tudunk állapodni 

Alpin Favágás eszközei

Favágás, fakivágás hatalmas szaktudást, felkészültséget igénylő munkakör. Legfontosabb a mászóember biztonsága, így minden előírást be kell tartani egy ilyen veszélyes munkavégzés alatt. Cégünk nagy figyelmet fordít a felszerelések folyamatos ellenőrzésére és arra, hogy csakis a legkiválóbb minőségű eszközökkel dolgozzunk.

Alpin favágó felszerelés

  • Alpin beülő, teljes testheveder
  • karabinerek, csigák
  • kötél különböző vastagságú
  • sisak, fejlámpa
  • vágásbiztos ruha, kesztyű
  • zuhanásgátló mászó és ereszkedő gép
  • energiaelnyelő, munkahelyzet pozicionáló

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.