TuskómarásTuskómarás Szentendre környékén, Budapest területénágdarálás

A tuskómarás a már általunk vagy akár korábban kivágott fák után a földben maradt gyökér eltávolításának egy költséghatékony módszere.

ágdarálás, komposztdarálás Igény szerint lehetőség van munkagéppel is gyökeret kiszedni a földben maradt gyökérzettel együtt, ebben az esetben ezt megfelelő zöldhulladék lerakóba szállítjuk. Abban az esetben szoktuk ezt az eljárást választani, ha túl nagy több 10 éves fa gyökérzetével állunk szemben. Illetve ha a  késöbbiekben területrendezésnél akadály a gyökérzet mélyen hagyott része.

Hívjon bizalommal: 20-260-4334

info@agdaralas.hu

Fa felépítése

Egy definíció szerint a fa olyan fás szárú növény, melynek egyértelmű csúcsdominanciával rendelkező központi hajtásából (törzséből) nőnek ki a fő ágai, a talaj szintje felett. tuskómarás

    • Gyökér:  a hajtásos növények- azaz a harasztok, nyitvatermők, zárvatermők- jellemzően a talajban kialakult levéltelen, szártagok nélküli része, amelynek feladata a növény rögzítése, valamint a víz- és ásványianyag- felvétel. 
    • Fatörzs: a fák hajtásrendszerének alapja, alsó, el nem ágazó része. Talajszinti része a fa töve, innen az ágakig terjed a dereka. Fáknak általában egy erőteljes, míg cserjéknek több, viszonylag gyenge törzsük van. Kívülről a kéreg (héjkéreg) borítja, melynek felülete a fajra jellemző lehet.
    • Korona: a fának a törzs fölötti ágakat és leveleket viselő hajtásrendszere.
    • Ágrendszer: a háromévesnél idősebb fás elágazásokat ágaknak, rövid ágrészeket ágacskáknak, a kétéveseket gallyaknak, míg a lombtalan el nem ágazó részeket vesszőknek nevezzük. komposztdarálás

Tuskómarás eljárása során a földben maradt, zavaró, akadályozó fatörzs és gyökérzet felső részének eltávolítását végezzük. Tuskómaró gépünkkel kis helyen, akár 80cm es helyen is beférünk. Így nem szükséges sem nagy magasság, sem nagy szélesség a gép kertbe történő bejutásához.

ágdarálás A tuskómarás folyamataként amennyiben a fának a törzse magasan lett hagyva az láncfűrész segítségével talajszintbe visszavágjuk. Ez követően a tuskót a terepszint alá 20-30cm rel lecsiszoljuk a gép segítségével, amiből forgács és föld keverék keletkezik. Ennek az eljárásnak köszönhetően  a lecsiszolt tönk helyére ültethetünk fát, bokrot, tetszés szerint füvesíthetünk. Nem keletkezik zöldhulladék, amit el kell szállítani, így nem merül fel plussz költség az elszállítást és a lerakódíjjat illetően. 

 

 

Tuskómarás árak

Föld felett elvágott tuskó átmérője szorozva 250Ft-tal (például: 40cm átmérőjű tuskó kimarása 40X250= 10.000Ft +áfa)

 

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.